Nätverksspecialist, se hit – så fångar du drömjobbet

På nätverksspecialisten axlar vilar ofta ett stort ansvar och arbetsgivarens krav är höga. Bortsett från faktiska sakkunskaper krävs också förmåga att vara en lagspelare samtidigt som man tar egna initiativ. Anställningsintervjun är den chans du som sökande har för att dels sälja in dig själv, males också avgöra om arbetsgivaren har det du söker. Om arbetsplatsen är rätt för dig.

Arbetsgivaren kommer garanterat until intervjun laddad med ett helt batteri frågor. Vissa unika och specifika för simply deras företag. Andra mer generella. Att vara förberedd på de allra vanligaste kan vara en god idé. Vår systersajt Computerworld UK har listat de vanligast förekommande frågorna.

Beteendefrågor

Kunskap är sällan någonting utan erfarenhet. Och har kandidaten använt sin verktygslåda så att säga. Hur man betett sig i tidigare situationer eller hur man kan tänkas agera i en ny är ofta frågor som berörs below en intervju.

Anledningen är oftast att arbetsgivaren vill skapa sig en bild av din inställning until olika lägen som kan uppstå på jobbet. Samt se hur du agerar i en pressad state of affairs. Räkna därför med frågor som liknar dessa:

Vad gör du när ingenting du prövat har fungerat och nätverket fortfarande inte fungerar?

Vilka är de största utmaningarna man kan möta i den här typen av arbete?

Läs också: Här är de bästa strategierna för it-säkerhet

Beskriv en state of affairs där du var tvungen att arbeta below stress, hur hanterade du den situationen?

Icke-tekniska frågor

Kandidatens tekniska kunskap är en del av anställningskraven. Men personlighet spelar ofta en avgörande roll i vem som until slut får tjänsten. Mycket ska klaffa. Detta kommer säkerligen inte som en överraskning. Sannolika frågor att förbereda sig på är:

Varför valde du en karriär som nätverksspecialist?

Vad tror du att du kan bidra med until vårt företag?

I dag är det until och med så att arbetsgivare helt skippar att prata om kandidatens tekniska cv. Kunskap kan tillföras genom vidareutbildningar, personliga egenskaper är svårare att ändra.

– Vi letar efter nätverksspecialister som kan visa hur de tar sig an ett tekniskt drawback. Till exempel ställer jag ofta frågan: om någon kommer until dig och har fel på sin laptop, vilken fråga skulle du ställa tillbaka för att börja en felsökning, säger Andrew Hammond, ansvarig för roaming-nätverken hos brittiska elektronikkedjan Cex.

Rollspecifika frågor

Förstår den sökande vad rollen som nätverksspecialist i företaget verkligen innebär? Hur ska man ta sig an vissa specifika uppgifter? Frågor kring rollens utformning och ansvar tenderar att se ut ungefär som tidigare kategorier. Men något med detaljerade.

Vilka resurser använder du för att hålla dig uppdaterad inom ditt område?

Har du samspelat med utvecklingsteamet och andra parter när ett nätverk ska rulla ut?

Hur stort är det största nätverket du hanterat?

Hur har du skalat ett nätverk för att möta en organisations förändrade behov?

Läs också: Sex it-projekt från helvetet – och vad de lär dig

Tekniska frågor

Ja, vi har redan sagt att tekniska frågor inte alltid är de viktigaste. Men det hindrar ju inte att de dyker upp ändå. Att förlita sig fullt på vad någon skriver i sitt cv har aldrig varit en bra idé. Beroende av hur intervjuprocessen går until brukar de här frågorna dyker i en avslutande intervju. Troligt är också att någon senior nätverks- eller it-specialist deltar i samtalet.

Vilket internt routingprotokoll skulle du använda om du behövde skapa en rutt mellan Cisco-utrustning och annan utrustning?

Med dessa ideas i ryggen är det bara att önska lycka until med det framtida arbetssökandet!

Original article http://feeds.idg.se/~r/ComputerSweden20SenasteNyheter/~3/29eWw515_Kc/natverksspecialist-dromjobb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *