Teslas styrelse vill utforskar företagets framtid – utan Musk

Nu har det kommit uppgifter om att bolagets styrelse är redo att dra i gång en formell course of för att utforska vad som krävs och vad det skulle betyda för framtiden. Enligt nyhetssajten CNBC planeras ett möte med en grupp ekonomiska rådgivare. Troligt är att en självständig kommittée tillsätts för att ansvara för denna course of.

Men det är en course of som kan komma att äga rum utan vd Elon Musk. Styrelsen ska ha bett honom att förklara sig jävig och skapa sin egen grupp av rådgivare. Detta för att han helt enkelt har stora intressen i företaget och äger 20 procent av aktierna. I dag är Teslas totala börsvärde strax beneath 60 miljarder greenback. Situationen är inte ovanlig. När Micael Dell fattade samma beslut att ta bort företaget Dell från börsen blev även han ombedd att kliva undan.

Läs också: Elon Musks Tesla-utspel kan bryta mot reglerna

Just nu är frågetecknen fler än svaren. Det vi vet är att Elon Musk tycker att en avnotering är en bra idé, vi vet att styrelsen ser ut att utforska sådana möjligheter, vi vet att investerare och analytiker ställer sig skeptiska until hela affären. Vad vi däremot inte vet är vem, eller vilka, som kan tänka sig vilja bidra med pengarna. Vd själv säger att finanisären är klar. Och det har spekulerats i att det kan vara den Saudi Arabiska investeringsfonden som är aktuell.

Elon Musk skrev i sin tweet att då aktievärdet når 420 greenback kan en affär vara aktuell. Det skulle betyda att prislappen landar på 72 miljarder greenback. Enligt en av världens största banker Barclays krävs i runda slängar 60 miljarder greenback i riskkapital och ytterligare minst 10 miljarder greenback för att betala av företagets skulder.

Läs också: Därför är Apple värt tusen miljarder greenback

Aktien steg inledningsvis i samband med att Elon Musk släppte den något anmärkningsvärda nyheten i tisdags. Först steg den until 379.57 greenback för att därefter har gått ner sju procent until 352,45 greenback. Ett besked från Teslas styrelse är att vänta inom de kommande dagarna.

Original article http://feeds.idg.se/~r/ComputerSweden20SenasteNyheter/~3/q4-n4qFOjbQ/teslas-styrelse-vill-utforskar-foretagets-framtid—utan-musk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *