Sverige gav indtryk og erfaringer

– Det gjorde stort indtryk, da vi kom frem til de brændte træer og land, sådan husker Lars Kristiansen sin ankomst til det nedbrændte indsatsområde, i midten af Sverige, omkring 300 kilometer nord for Stockholm.

– Jeg har ingen erfaring med naturbrande ved Upernavik. Så der er stor forskel på arbejdet her, og arbejdet når der er model i en by, lyder det fra brandmanden. Han forklarer, at træerne gør en betydelig forskel.

LÆS OGSÅ Svenskerne taknemmelige for de grønlandske brandmænd

Lars Kristiansen, Bûjo Søholm og Knud Hammond er de tre brandmænd, der rejste fra Grønland i slutningen af juli.

Den førstnævnte forklarer, at de grønlandske brandmænd, der var en del af det danske beredskab, ikke kom helt frem til det mest udsatte steder.

– Vores gruppe sørgede for vandforsyningen, og for at forhindre at branden spredte sig, mens andre var på steder, hvor branden var mere intens. Men vi sørgede også for slukningen af jord, der stadig brændte, og jord, hvor der stadig var røg, siger han.

LÆS OGSÅ Grønlandsk hjælp til Sverige er en fantastisk idé

Et underligt syn

Der var varmt i Sverige underneath deres ophold. Det betød, at der kunne være meget tørt underneath jordoverfladen, selv hvis overfladen var fugtig, fortæller Lars Kristiansen.

– I nogle steder havde branden lavet et mønster, som fik det til at se ud som om, at der havde været en vandløb dér. Nogle steder havde der været model underneath jordoverfladen, som havde brudt frem andre steder. De var et meget underligt syn, siger Lars Kristiansen.

LÆS OGSÅ Kun tre brandmænd sendes til Sverige

Erfaring

Han fortæller, at indsatsen i Sverige ikke alene gjorde indtryk males også kastede erfaring af sig.

– Jeg lærte noget om at samarbejde med andre, og også at samarbejde med people med andre nationaliteter. Hvis man kan forstå hinanden går det, siger Lars Kristiansen og fortsætter.

– Hvordan der kan handles, og hvordan redskaber kan bruges underneath naturbrande, lyder det fra Lars Kristiansen, som også håber, at andre grønlandske brandmænd får mulighed for at hente erfaringer ved at hjælpe til underneath naturkatastrofer i andre lande.

Original article https://knr.gl/da/nyheder/sverige-gav-indtryk-og-erfaringer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *