Torsdag var det FN´s internationale dag for oprindelige folks

I Canada har Premierminister Trudeau gang på gang udtalt, at relationen til landets landets Inuit, Indianer og Métis-befolkning har høj prioritet for den canadiske regering. Og han markerede også FN-dagen i går.

– I dag fejrer vi, sagde han, hvad oprindelige folks har bidraget til Canada, males samtidigt husker vi også at de har været udsat for diskrimination og undertrykkelse i mange hundrede år. Men vi vil arbejde for at bygge et mere lige, truthful og inklusivt land.

– Sammen kan vi bygge en verden hvor oprindelige of us rettigheder er respekteret, hvor deres stemmer bliver hørt og deres samfund trives, sluttede Trudeau sin udtalelse, i anledning af den oprindelige of us dag.

Den nyvalgte præsident for ICC, Dalee Sambo Dorough, påpeger i anledning af FN-dagen, at næste år, 2019, bliver FN´s år for oprindelige of us sprog!

– I alle lande, hvor der bor oprindelige folks, bør man forberede aktivt hvordan vi hver især kan give vores bidrag til FN´s fokus på vores oprindelige sprog, lyder opfordringen fra ICC-præsidenten.

Original article https://knr.gl/da/nyheder/torsdag-var-det-fn%C2%B4s-internationale-dag-oprindelige-folk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *