Thu. Jul 18th, 2019

*

*

Min Historia

Jag heter ChristineCleopatra och jag föddes 1970 på Växjö Lassarett i Småland. Jag bodde mitt första år på en herrgård med min familj, farmor och farfar. 1972 flyttar familjen in på Stockholmsvägen i Stockholm och de renoverar ett stort hus.

Jag har bott i Upplands Väsby, norr om Stockholm, i Sollentuna och i Sand Diego, Californien. Min pappa var en innovatör och min mamma är idag pensionerad undersköterska och författarinna.

Jag har 5 bröder!

Mina första minnen av skolan är Småbarnens Söndagsskola. Det var en kyrklig aktivitet. Sedan började jag på lekis och senare 1:a klass som 6-åring. Jag minns att jag inte alltid var så snäll mot andra som barn och att jag ville kunna flyga och balanserade på allt jag hittade, mycket likt en liten apa kan jag tänka mig.

Skolgång

Under de första åren var jag helt emot att gå i skolan. Jag kände mig kidnappad och instängd ända upp till 6:e klass. Jag hade en oerhört livlig fantasi och var väldigt frihetssökande. Jag minns när jag blev sjuk i tvåan, det var strax efter jag hade rymt hem varje dag i en vecka, då fick jag äntligen slippa skolan och jag spelade sjuk extra länge för att få fortsätta vara hemma.

Tonåren

Jag var som Jeanne D’Arc, jag klädde mig i slitna jeans och kände mig som en krigare. Jag avskydde alla orättvisor jag såg över världen och på familjens resor. Jag tog barns fattigdom oerhört hårt. Har varit i slagsmål med killgäng som 16-åring i Tunisien, Downtown och blev räddad av en lokal pojke som förklarade mig “dum turist”. Jag tyckte jag skulle uppfostra de fattiga ungdomarna. De stal något från mig medan jag tyckte de borde ha frågat så hade jag givit dem istället. Det var inte så lyckat.

1985 började jag jobba extra som kallskänka och servitris varje dag. Jag tjänar 2500 i månaden. Jag jobbar extra på en ICA-butik i Helenelund och jobbar timmar (17:50kr/tim) på Distropack i Sollentuna. Så här jobbade jag under flera år.

Som sextonåring börjar jag plugga teknik, jag insåg att mitt tidigare “ungdomskrigande” och avsky till skolan hade orsakat kunskapsbrister i form av jättehål och min framtid skulle bli väldigt osäker utan någonting alls. Jag köpte min utbildning från Nordiska Teknikerinstitutet och pluggade mer än två år.

När det var dags att inkassera avgångsdiplom hade NTI’s källare med elevdokument brunnit ner till grunden. Rektorns assistent berättade att de flesta eleverna från den här perioden förlorade sina kursbevis och blev helt enkelt icke existerande. Assistenten säger viskande att det brann lägligt när skattemyndigheten ville plocka in bokföring som misstänktes vara felaktig. Det blev en dyr och fruktlös utbildning för mig. NTI är idag en av Stockholms mest inflytelserika teknikerskolor, som KTH.

Jag hade dock ändå jobbat med under utbildningen att sy kabelstammar åt ett legoföretag till Ericsson i Märsta och med utbildningens kunskap fick jag anställning som tekniker och maskinlinjeansvarig på StilMönster i Häggvik.

Min första maskin minns jag än typ “Kampfush”.

Jag jobbar i overall bredvid grafikerna och pressarna på Stilmönster under något år eller två, sen får jag jobb på Silva Instrumentverken, tvärs över gatan. Jag var trots min ålder omtalad som väldigt effektiv (något som skulle bli problem på nya jobbet).

Vid den här tidpunkten i mitt liv, förstår jag mig inte på “facket”. Jag var strängt uppfostrad och i min värld var koncentration, fokus och effektivitet en dygd. Så fungerade inte facket och lönesättningen. Här föds en tanke hos mig om facket som en injektion i näringslivet som skapar väntetider och problem, inte alls alltid lika lyckat.

Jag polerar glasen på de stora skeppskompasserna här och får senare ett uppdrag att svetsa “Mecka-kompasser”. Jobbet fick ta upp till en vecka men skulle vara färdigt enligt “facket” på fyra dagar.

Jobbet:

1 Botten och Toppen i plast skulle svetsas ihop i en ställning med markering, med magneten, pilen och “rubinen” och kompasserna gjordes var för sig. Var man effektiv tog varje kompass någon minut att sätta ihop.

Jag tyckte jobbet var omständigt och tidsineffektivt och beräknade istället en automatisering. Efter 4 timmar var alla kompasserna färdiga. Det tog hus i helsike. Cheferna påstod att det var omöjligt och kompasserna dubbelkontrollerades. Två dagar senare var de färdiga. Alla var så exakta de kunde bli. Fortfarande låg det ett moln över hela Silva och alla tittade snett. Min effektivitet (om det kom ut) skrek den fackliga representanten några dagar senare, skulle förstöra ackordet! -Ingen kan jobba så snabbt.

Jag protesterade inför ledningen “beställaren har ju redan väntat en vecka över leveranstiden” och “jag kan berätta hur jag gjorde, det är enkelt…”. Det var inte lönt att diskutera. De färdiga kompasserna kördes in på lagret i väntan på att tiden skulle gå ut. Jag hade gjort mig själv mäkta impopulär.

Gymnasiekompetens

Jag flydde från nian och började jobba på en gång. Skolan hade handlat om mobbing och korvstoppning, den var inget för mig. Till 9:e klass hade jag bytt skola 8 gånger och antalet lärare minns jag inte. Teknikerutbildningen jag köpt var oanvändbar i vårt titelsamhälle och jag saknade gymnasiekompetens. Det var bara att börja på gymnasiet i alla fall och börja plugga…

Biologi ABI200G501998-01-01G
Engelska AEN200VG1101998-01-01G
Matematik AMA200G1101998-01-01G
Naturkunskap ANK200G301997-01-01G
Religionskunskap ARE200G301998-01-01G
A: Språket och människanSV203G801997-01-01G
B: Språk – litteratur – samhälleSV204G1201998-01-01G

Här stöter jag på nya problem med skolan. Jag studerade även historia och fick VG, men som du ser är det inte med på betyget. Jag studerade “Svenska Skriv” och där belönades jag med MVG. Lärarinnan som ledde kurserna betedde sig vimsigt, hon var äldre och skulle snart gå i pension. Trots att jag stod skriven på kurserna fick jag inte tillgodogöra mig betygen för att hon “mindes inte mig från gång till gång”. Återigen fanns det inget jag kunde göra åt saken och handen på hjärtat, det spelar ingen roll ändå idag men, det visar på hur auktoriteter kan förstöra för enskilda individer för att de vill eller inte minns att göra rätt.

Jag lade även detta på minnet.

Som syns är jag inte den vassaste kniven i lådan och vid det här laget har jag förstått att om jag ska kunna tillgodogöra informationen som lärs ut, då måste jag göra det på mitt sätt.

Jag börjar jobba som lärare på ABF

Det har hunnit bli 90-tal och jag gör allt för att stärka min kunskap. Jag går utbildning i “MS-DOS”. Digitalelektronik och mikrodatorteknik kunde jag ju redan, men inget om programmering och kommande internet. Samtidigt börjar jag jobba som vuxenlärare i Engelska och Keramiklärare på ABF. Här får jag chansen att testa nya sätt att lära ut. Jag tar även extrajobb som brevbärare på Posten 1 (då) i Häggvik.

Eget företag

1990 föder jag min första son och startar samtidigt ett postorderföretag. Som en röd tråd genom allt jag gjort, finns önskan att hjälpa andra. Postorderföretaget registrerades 1989 och hette Jingis Khan OR. Min tanke var att handla direkt från grossisten, utan mellanhänder och utan lager, kunna sänka priset mot barnfamiljer som kämpade med ekonomin.

Jag pluggade, tog hand om barn, jobbade extra och drev en hembutik. Nu började det bli mycket och det kändes. Jag hade jobbat ihop en väldigt hög föräldrapenning, jag hade eget bostadskontrakt från 1987 och livet började få en snygg form.

Bilolycka och utförsäkring

1997 blir jag påkörd bakifrån i Häggvik vid brandstationen av en rödhårig politikerson. Han hade precis kvitterat ut sin födelsedagspresent från pappa, en fabriksny sportbil. Den kvaddade han på min bil framför ett rödljus. Han berättade att han nyligen kommit från USA och just tagit flygplanscertifikat. Hans första fråga var när han krockat min veteranbil var “varför flyttade du inte på dig, jag hade ju högre fart”. Jag for ut framför vittnen och pekade på trafikljuset med fäktande armar “FÖR ATT DET VAR RÖTT”!!!!

Olyckan orsakade mig en whiplashskada som förändrade hela mitt liv och jag försökte tillkalla polis men de vägrade komma när det var den här unga mannen som orsakat olyckan och den här bilen. Jag drog upp det till rätten två gånger men, det fanns ju ingen bil och ingen skyldig. Mitt försäkringsbolag vägrade erkänna skadan trots intyg från överläkaren på Whiplashskadekliniken på KS.

Strax innan hade jag också utförsäkrats från Försäkringskassan, orsaken var att Arbetsförmedlingen missat att uppdatera min närvaro, inte bara en gång men tre. Jag överklagade och visade på jobben innan och jobben efter varje arbetslöshetstillfälle. Jag visade att jag inte haft mer än några dagar (kanske en helg plus en dag ledig) mellan jobben. Jag visade hur skötsam jag varit under alla år, jag påvisade arbetsförmedlingens återkommande brister med osäker och ny personal hela tiden.

De svarade att man hellre trodde på en myndighet som Arbetsförmedlingen än mig som enskild. Nu fick jag lära mig något nytt igen. Handläggare som gör fel inom myndigheter, räknas som “myndighet” och har straff-frihet. Det här kändes inte bra. De var alltså benägna att skydda individen med myndigheten som frontperson för att individen inom myndigheten inte skulle svärta ner ryktet. De offrade hellre min ekonomi än erkände ett fel.

Under de kommande 10 åren förvärrades whiplashskadan och skapade spöksmärtor i vissa delar av kroppen, jag hade stora svårigheter att sjukskriva mig från jobbet, för “whiplashskada fanns ju inte” och jag kunde inte sjukskriva mig för jag fick ingen ersättning. Jag blev nollad och har varit nollad sedan 90-talet. Jag trodde inte detta kunde hända, det var något fel på landet som jag inte känt till förut!

Eget företagande

-2004 För att stärka mig mer på arbetsmarknaden, för att skapa mig själv arbetsmöjligheter, så drar jag igång företaget igen. Jag arbetar i Göteborg och i Stockholm som marknadsföringsansvarig på Anders Tingströms företag CoopCoor AB i Göteborg. Vi var en del i en paraplykoncern som försedde företag med IT-Konsulter. Vi bedrev rekrytering bl a på Arbetsförmedlingen i Stockholm.

CV

Kriminalvården 2016 03 01-2016 10 26

Kriminalvårdare med utbildning

ABT BOLAGEN AB (BYGG, TRANSPORT OCH SPRÄNGNING), Stockholm, Maj 2011 – Mars 2012

Kvalitet och arbetsmiljöansvarig konsult

Uppdaterade lagregister, skrev riskanalyser och miljöriskrapporter till olika myndigheter för

bensinstationer, transport av avfall och dumpning, asfaltshantering och stenkrossarbetsplatser. Besiktade och ansvarade för miljöfrågor och rutiner på arbetsplatsen. Kontrollerade kompetens för personal.

HELION, Stockholm, 2006 –

Konsultuppdrag

Internrevisioner för Adidas på Adidasbutiker i Stockholm City och Hammarby Sjöstad. Bedömmer butiker utifrån kvalitet, kundservice, ledarskap, lagerhållning och butiksupplägg mm.

THOMAS LINDBERG TAXI OCH TRANSPORT, Stockholm, Jul 2008 – Jan 2009

Ekonomikonsult/assistent:

Ansvarade för löneutbetalningar för ca 80 taxichaufförer och övrig ekonomisk hantering

för bolaget.

Diverse Arbeten

ABT BOLAGEN AB Kvalitetsansvarig för miljö och arbetsmiljö. Huvudskyddsombud: Byggarbetsplatser, sprängarbetsplatser. 2012 – 2013

OKQ8 Biträde/Säljare samt ansvarig för fast Food försäljning, 2008 – 2010

COOPCOOR AB, Rekrytering & Organisationskonsult och marknadsansvarig. Ansvarade för projekt med arbetsförmedlingen och bemanningsbolag, 2004 – 2007

POSTEN, NORRVIKEN Brevbärare 1988 – 2004

VIVO, ROTEBRO Kassa & Frukt och grönt ansvarig, 1987

Specialprojekt (företagande)

Jingis Khan OR – Postorderföretag 1990-1998

Tygbutik 2003,

Second Handbutik 2007

Nyhetspalatset.se- Nyhetsblogg 2004-2017 ca 3 miljoner läsare per år

Icepi.se – Onllinebutik med mer än 1000 produkter, avregistrerat 2018

Utbildningar

Universitet/Högskola

KTH – Matematik endast

Uppsala Universitet Energiteknik och Vindkraft (kursexamen 2013), studerar just nu (2018-01-17) -Beslutsanalys i energiplanering med fokus på vindkraft            

Umeå Teologiska Universitet, Samhällsvetare/Teologi (ej färdig), Jan 2014–2015

Div utbildningar och kurser

 • Diplom i Journalistik
 • Diploma in EU Public Procurement
 • Certificate: What Great Leaders Do
 • Certificate: Leadership Skills in Business
 • Diploma in Legal Studies
 • Diploma in Workplace Safety and Health
 • Managing Safety and Health in Schools (International)
 • Workstation Ergonomics
 • Psychology: Research Methods
 • Biology and Behaviour in Psychology
 • Psychology: Memory and Cognition
 • Diploma in Business Management & Entrepreneurship
 • Fundamentals of Financial Accounting
 • Starting a Business or Social Enterprise – The Stone Soup Way
 • Fundamentals of Human Resources
 • Legal Studies – The Adversary Trial System
 • Legal Studies – Laws and the Judicial System

EDX.ORG  Lagar & Juridik Diplom i kursen Justice på Harvard 2013

SUNDBYBERGS GYMNASIUM, yrkesutbildning – Inköp, 2004 – 2006

RUDBECKS GYMNASIUM, 1996 – 2000
Nordiska tekniker Institutet 1986-88


Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
RSS